Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hibás hőérzet megjelenése

2010.05.10
 A hibás hőérzet megjelenése
 

Gyakori, hogy a hőérzet pontatlan. Szervezetünk nem érzi reálisan  a különböző hőhatásokat. Nem érezzük megfelelően sem a meleget, sem a hideget.  Ennek a következtében a szükséges reakciók elmaradnak. Hamarabb fázunk, hamarabb lesz melegünk; vagy épp ellenkezőleg: nagyon jól bírjuk akár a nagyobb meleget, akár a nagyobb hideget anélkül, hogy öltözékünkön sokat változtatnánk. Semmiféle zavart, gondot nem érzünk. De ez csak a látszat. Szerveink ezt nem így élik meg: hosszabb idő után azokban elváltozások keletkeznek.

A hibásan megjelenő hőérzet miatt sokan nem megfelelőképpen öltözködnek. Sokéves megfigyelés támasztja alá, hogy ez túlterhelést jelent a szervezet számára. A folyamat észre sem vehető, mert maga az érzékelőrendszer hibás, így a reakciók nem pontosak. Emiatt az öltözködés, az esti takarózás terén nem adjuk meg szervezetünknek azt, amit valójában igényelne.

Érzékelésünkben tévesen jelenik meg a kellemes komfortérzet. Ezzel a belső szerveknek nem biztosítottuk a megfelelő környezetet, amelyben optimálisan tudnának működni. Így tartalékaink fogynak, ami többletmunkát ró a szervezetre, és a belső szerveknél elváltozások, károsodások léphetnek fel.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.